Ansök om cancerrehabilitering
Vi har ansökningsperiod två gånger per år, en gång på vårterminen och en gång på höstterminen. Ansökan till rehabprogram våren 2025 var öppen den 22-30 oktober. Ansökan är nu stängd.
När ansökan är öppen kommer det, längre ned på denna sida, finnas en länk till ansökningsformuläret.
Inga intyg eller bilagor krävs för att ansöka. Du måste ange en e-post då all vår kommunikation med sökande sker per mejl. I ansökningsformuläret får du kort svara på frågor om din fysiska och psykiska hälsa, behov, livssituation och eventuella förväntningar.
Vill du att vi påminner dig om när ansökan öppnar? Genom att prenumerera på CancerRehabFondens nyhetsbrev får du information om våra ansökningsperioder.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Har du frågor eller funderingar? Här hittar du svar på vanliga frågor
Ansökningsformulär
När ansökan är öppen kommer det här finnas en länk till ansökningsformuläret. Du skickar in din ansökan digitalt. Vi tar inte emot ansökningar per post. Du måste ange en e-post då all vår kommunikation med sökande sker per mejl. Har du ingen e-post kan du be t.ex. en anhörig eller vän att hjälpa dig. Obs, ansökan stänger 11.00, vilket innebär att du behöver skriva klart och skicka in din ansökan innan 11.00.
Innan du ansöker är det viktigt att du läser igenom informationen nedna "Viktig information inför din ansökan".
Viktig information inför din ansökan
Klicka på flikarna nedan för att läsa om vem som kan ansöka, praktiskt information och hur du ansöker.
Vi erbjuder rehabiliteringsprogram till vuxna cancerdrabbade. Våra program riktar sig till dig som är färdigbehandlad. Även du som har kronisk cancer är välkommen att ansöka, då gäller inte kravet om färdigbehandlad.
Vi beviljar plats på ett rehabprogram med fysiska träffar max 1 gång/person (gäller ej digitala program).
Med färdigbehandlad menar vi
- Att cancerbehandlingen i form av kirurgi, cellgifter, strålning eller immunterapi är avslutad. Fortsatt hormonbehandling vid bröstcancer, med syfte att förhindra återfall, räknas inte som pågående cancerbehandling.
- Att det inte finns någon påvisad kvarvarande cancersjukdom (detta gäller inte sökande med kronisk cancer).
- Att man har återhämtat sig från akuta biverkningar som blodbrist och nedsatt immunförsvar.
Det ska ha gått minst 6 månader mellan avslutad behandling och startdatum för det rehabprogram du söker till. För att ha bästa möjliga förutsättningar för att tillgodogöra dig rehabiliteringen behöver du ha återhämtat dig från en del av de biverkningar som behandlingen ger.
På våra program måste du själv kunna
- sköta din hygien (t.ex. klä på dig och duscha själv)
- sköta din medicinering
- förflytta dig
Tillgängligheten ser olika ut beroende på var rehabveckan hålls. Om du använder rullstol eller rollator ska du söka till en rehabvecka på Rehabcenter Mösseberg eller Medlefors.
Kriterierna för stöd från CancerRehabFonden >
CancerRehabFondens rehabprogram utgör inte medicinsk rådgivning eller praktik. Medicinska specialisters råd eller behandling gäller alltid i första hand. Du ansvarar själv för att kontakta läkare om du är osäker på när du kan eller bör genomföra programmet med din sjukdomsbild. CancerRehabFonden ansvarar inte för eventuella medicinska problem eller skador till följd av medverkande i rehabprogrammet utan du ansvarar själv för din medverkan.
- CancerRehabFonden finansierar hela ditt rehabprogram. Det enda du betalar själv är resan till och från orten där programmet hålls. Det genomsnittliga värdet av en rehabplats är ca 21 000 kr per deltagare och finansieras helt av gåvor vi får in (kostnaderna varierar något beroende på vilken ort programmet hålls på).
- Innan du ansöker till ett rehabiliteringsprogram är det bra att du först undersöker resvägarna dit, så du vet hur lång resan är och att du orkar med den.
- En program pågår vanligtvis måndag till fredag.
- Om du har behov av specialkost (t.ex. på grund av allergi eller medicinska skäl) behöver du i god tid kontakta rehabutföraren, för att se om de kan tillgodose detta.
- Mer detaljerad information skickas ut till anmälda deltagare.
- Rehabiliteringsprogrammet hålls på svenska.
- I ansökningsformuläret får du information om vilka uppgifter du ska fylla i. Inget läkarintyg krävs, men det är viktigt att du tydligt beskriver din nuvarande hälsa.
- Har du kronisk cancer rekommenderar vi att du ansöker till ett rehabprogram med tema kronisk cancer. Tidigare rehabdeltagare med kronisk cancer har beskrivit att de fick ut mer av rehabiliteringen när de fick träffa andra deltagare med kronisk cancer. Du kan även ansöka till någon av våra övriga program – du måste själv göra bedömningen om vad du tror passar dig bäst.
- Ansökningsformuläret fungerar bäst i webbläsaren Google Chrome. Får du problem med din ansökan, prova med att byta till webbläsaren Google Chrome.
- Var noga med att skriva in din e-postadress korrekt, då all vår kommunikation sker via mejl. Du måste fylla i en e-post för att kunna ansöka. Har du ingen e-post så kan du t.ex. be en anhörig eller vän om hjälp.
- Vi godtar endast 1 ansökan per person. Skickar du in flera ansökningar kommer vi spara den första och radera de senare. Du kan endast ansöka till 1 rehabvecka, vi godtar inte flera ansökningar till olika rehabveckor.
- Har du skickat in en ansökan men vill ändra något i den så kontakta oss på info@cancerrehabfonden.se så hjälper vi dig med det.
- Efter att vi tagit emot din ansökan skickas ett bekräftelsemejl till den e-postadress du angett i din ansökan. Hittar du inte mejlet i din Inkorg – titta i mappen Skräppost. Har du inte fått något bekräftelsemejl, hör av dig till info@cancerrehabfonden.se.
- När ansökningsperioden är slut behandlar vi alla ansökningar och inom ca 1 månad får du besked om du fått plats eller inte. Svaret får du till den e-postadress som du angett i din ansökan.